Tervetuloa JIL ry:n sivuille

Ajankohtaista

Palkansaajakeskusjärjestö Akavan kasvu jatkuu. Viime vuonna Akavan jäsenjärjestöjen yhteenlaskettu jäsenmäärä kasvoi lähes 11.000 henkilöllä. Akavan kokonaisjäsenmäärä on nyt 548.000.
Valtiosektorin työ- ja virkaehtosopimusneuvottelut uudesta sopimuskaudesta käynnistyivät keskustasolla 18.1.2010. Neuvottelujen aikataulusta sovittiin viime viikon tiistaina ja tänään päästiin varsinaisiin neuvotteluihin. JUKOn neuvottelijoina toimivat neuvottelupäällikkö Markku Nieminen ja neuvottelujohtaja Risto Kangas.
Julkisuudessa on viime päivinä esiintynyt tietoja, että keskusjärjestöt kävisivät tulopoliittisia neuvotteluja. Tulopoliittisista neuvotteluista ei kuitenkaan ole ollut kyse. On totta, että työmarkkinakeskusjärjestöjen johto, nk. seitsikko, on kokoontunut tiiviisti viime viikkoina. Olemme käyneet keskusteluja erityisesti Suomen heikkenevästä taloudesta ja työttömyydestä. Viimeksi istuimme saman pöydän ääressä eilen. Elinkeinoelämän keskusliitto ilmoitti tänään iltapäivällä, ettei se jatka keskusteluja.
JIL:n edustajakokous valitsi 25.11. JIL:n puheenjohtajaksi Stig Landén'in (vv. 2010-2011) ja varapuheenjohtajaksi Paavo Kokko (TTI) v. 2010.
JIL:n hallitukselle on Työhuoneessa avattu uusi yleinen keskusteluaihe aktivoimaan mielipiteiden julkituontia ja keskustelua.
Uusittu laki ammattikorkeakouluista asemoi sen tutkinnot korkeakoulututkinnoiksi (ennen rinnasteinen ja vastaava)
RSS ATOM