KUNTA-ALAN PALKKARATKAISU TURVAA OSTOVOIMAN

16.2.2011

Kunta-alalle saatiin tiistai-iltana kuntatyönantajan ja neljän pääsopijajärjestön kesken neuvottelutulos työehtosopimusten vuoden 2011 palkankorotuksista. UIL:n jäsenten osalta sopimuksen tekivät Tekniikka ja Terveys KTN KV-TES ja TS-sopimusten osalta ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO OV-TES:n osalta.

 

Yleiskorotus 1.5. on 1,2 prosenttia ja paikallinen järjestelyerä toukokuun alusta lukien 0,8 prosenttia. Lisäksi maksetaan 1.5. kertaerä, jonka suuruus on 100 euroa KV-TES ja TS-sopimuksissa ja opetusalalla 140 euroa.
Palkkaratkaisun kustannusvaikutus kuluvalle vuodelle on 2,4 prosenttia.
 
Työehtosopimuksien teksteihin ei tullut muutoksia. Sopimukset ovat voimassa joulukuun loppuun eli vuoden 2012 palkankorotukset ovat auki.
 
Järjestelyerän jakamisesta käyvät kevään aikana neuvottelut työnantaja ja luottamusmies. UIL:n jäsenten osalta siis sopimusalasta riippuen joko KTN:n (KV-TES ja TS) tai JUKO:n (OV-TES) luottamusmies. Osassa kunnista luottamusmiehet ovat vuodenvaihteessa vaihtuneet. Jos et tiedä kuka edustaa sinua, voit kysyä sitä liiton asiamiehiltä.
 

Tiedotteen välitti JIL pj S Landén